top of page

et gratis familietilbud

Julefeiring til fjells

Vi har gleden av å invitere familier i utsatte situasjoner til en gratis, annerledes og magisk julefeiring, til fjells i vakre Rondane.

(Turen beskrevet her er fra 2023, nytt tilbud kommer etter hvert)

Hengende ornamenter

Lille julaften forlater vi sivilisasjonen for noen dager, og kommer oss med egnet transport inn til Smuksjøseter Fjellstue som har donert flere rom til feiringen. Etter utpakking blir det pynting av juletre og fellesarealet, og en stemningsfull kveld ligger foran oss med gode muligheter for sosialisering.
Julaften er det felles frokost og deretter en del uteaktiviteter før vi alle bidrar med å forberede julemiddagen og den store kvelden. Vi vil forsøke å skaffe en del julegaver til barna fra gode hjelpere i ulike bedrifter og butikker.

Man trekker seg tilbake når man føler for det, eller tar en lang hyggelig kveld sammen med nye bekjentskaper. Første juledag blir det ulike uteaktiviteter som skigåing, hundekjøring, snøhulebygging og isfiske, og vi setter opp telt om noen tøffinger har lyst til å prøve en vinterovernatting ute! Felles julemiddag også denne kvelden. 2 juledag tas en lang og sen frokost/brunsj før pakking starter og vi avslutter oppholdet Feiringen er uten kostnader for den som ønsker å delta, vi dekker all mat, innkvartering og alle aktiviteter disse dagene. Vi kan også dekke noe av transportkostnadene til start om man ikke har egen bil. Fri og Vill har mottatt midler fra Bufdir til slike arrangement, og i tillegg stiller Smuksjøseter Fjellstue opp med innkvarteringen. Vi møtes ved Høvringen lillejulaften, eller vi plukker deg opp på togstasjonen i Otta. Derfra får vi skyss eller kjører selv inn til Smuksjøseter, avhengig av føreforholdene. Vi søker familier, både enslige forsørgere og andre, som er i en tung fase av livet og som ser mørkt på å få gitt barna den julefeiringen de fortjener i år. Det blir maksimalt 5 familier på Smuksjøseter, og har vi flere som ønsker å delta arrangerer vi et tilsvarende arrangement samtidig i Trollheimen, med samme tider og innhold!

smusk.jpeg

Ta kontakt på post@friogvill.no
eller ring 41805101/47377118 om du er interessert i å bli med oss til fjells i jula.
Der får du også svar på alle andre spørsmål du måtte ha

smusk.jpeg
bottom of page