top of page
Image by Atle Mo

VÅR HISTORIE

Fri og Vill ønsker å gjøre flotte naturopplevelser tilgjengelig for folk flest og senke terskelen for å komme seg ut på langtur. Dette gjør vi ved å holde prisene så lave som mulig og vi stiller med alt kostbart friluftsutstyr – prøv først, investér senere!

Vår visjon
er å gjøre det vi kan for å skape interesse for en aktiv bruk av naturen og lære denne å kjenne. Naturen er en viktig ressurs for vår egen helse og muligheten til avkobling, og den må også tas godt vare på for å sikre levevilkårene til dyr, fugler og naturmangfoldet.

 

Utenfor allfarvei

Våre turer går utenom stier, hytter og veier og i områder hvor det ikke ferdes så mange mennesker. Det er det enkle og tøffe friluftslivet som er i fokus. Telt, gapahuk eller under åpen himmel, dét er overnattingen vi tilbyr. Det er fortsatt noe villmark igjen i Norge, og denne ønsker vi at du skal få oppleve
 

Læring, mestring og utfordring

Fri og Vill ønsker å utfordre det hverdagslige enkle livet ved å tilrettelegge for fysiske utfordringer, kreativ utfoldelse, løsningsorientering og gode opplevelser. Dette gjør vi ved å ta med ulike mennesker og grupper ut på lengre turer, ekspedisjoner eller andre spennende arrangementer i norsk natur. Vårt ønske er å synliggjøre for den enkelte deltaker hvilke fordeler et aktivt friluftsliv kan gi, og forhåpentligvis skape en ny og bærekraftig interesse for deltakerne. Vår erfaring er at det ved turer over flere dager at man virkelig kan senke skuldrene og bli en del av omgivelsene. Vi heier selvsagt også på nærturen, og arrangerer lavterskeltilbud for både enkeltpersoner og familier.

Vi arrangerer opplevelser hele året og kan skreddersy turer ut ifra hva du ønsker å oppleve og hvilken erfaring du har. Hver årstid og måned har sin sjarm, og det slår aldri feil å tilbringe noen dager ute fjernt fra sivilisasjonen, der ville dyr og fugler blir dine naboer istedet.

Møt folkene bak bållukta

PSX_20210627_193123_edited.jpg
  • Instagram

Christer Wærdahl

Daglig leder og guide

Oppvokst i skogkanten i Trondheim og fikk tidlig sansen for friluftslivets gleder. Han har en lidenskapelig interesse for natur og dyreliv, og har i over 30 år vandret rundt i norske skoger og fjell. Oftest med sekk og fiskestang, og når høstfargene gjør sitt inntog, med hagla eller rifla på jakt etter små- og storvilt. Har befalsutdanning fra Forsvaret og jobbet med ledelse og personalutvikling i mange år

IMG_7484.JPG
  • Instagram

Christina Jacobsen

Markedssjef og turguide

Dette er dama som lukter villmark og noe manko på kroppsvask (vel og merke uten tilgang på dusj).
Christina har lang fartstid innen markedsføring, men vil heller loffe i skogen om hun får velge. Har ingen voldsomme meritter fra utelivet, foruten om antall tåbrudd og antall netter i telt i storm. Huskyvalpen Molotov skal bli et sårt tilskudd for å trekke Snurring og Jeger. Hennes jrt er med når han gidder.

 

Skjermbilde 2022–05–08 kl. 20.50.30.png
  • Instagram

Charlotte Mollan

Turguide og uteligger

Denne dama smiler alltid, om det regner vannrett eller snør oppover, vi garanterer at du glemmer slitet når du er med henne og hennes siberian husky Theodor på tur.
Hun er sta som et esel, sterk som en okse og drømmer om å bare være ute i månedsvis av gangen.

Inntil videre bosatt på Stjørdal, men bor nok snart i skogen et sted.
 

johnhobberstad_edited.jpg
  • Instagram

John Hobberstad

Turguide, gourmet og eventyrer

Ord blir vanskelige å finne når man skal beskrive denne karen.

men de kommer..

 

Min våteste drøm er å få bildet mitt her oppe også

Takk for at du joine oss.
Vi svarer når vi har dekning.

bottom of page